Nappulajudo

Nappulajudo Hämeenlinnan Judoseurassa

Nappulajudo on 7- ja 8-vuotiaille tytöille ja pojille suunniteltu, yhtenä päivänä viikossa oleva judoharjoitus. Harjoitteissa sovelletaan judon periaatteita ja harjoitellaan judotekniikoissa tarvittavia motorisia liikeratoja. Harjoittelussa lähdetään lasten tarpeista, vaikkakin harjoittelu toteutetaan judolle ominaisen kurin alaisena. Lapset oppivat jo ensimmäisten harjoitusten aikana tekemään kuperkeikkoja ja muita koordinaatiokykyä parantavia liikkeitä. Myös judo on mukana heti alusta lähtien. Nappulajudoharjoittelun yksi tärkeä osa on judosalin käytöstapojen (kumarrukset yms.) oppiminen. Lisäksi opetellaan judosanastoa, joka hyödyttää myöhempää judoharjoittelua. Nappulajudossa opitaan keskittymään ja totutaan järjestelmälliseen harjoitteluun.

Lapset pääsevät tutustumaan judotekniikoihin turvallisesti maton pinnassa. Yksi nappulajudon tärkeistä tavoitteista on parantaa lasten sosiaalisia kykyjä ja juuri tämän vuoksi suuri osa harjoitteista ja leikeistä tehdään parin kanssa tai ryhmässä. Sillä onko pari tyttö tai poika ei nappulajudossa ole tärkeää, vaan se, että saadaan harjoitella. Nappulajudoharjoitusten tekniikkaosuuksissa pääpaino on mattotekniikoissa (sidonnat) ja niiden soveltamisessa (käännöt ja mattorandori). Jatkavien nappulajudokoiden ryhmässä harjoitellaan myös heittotekniikoiden alkeita. Yleensä harjoitukset koostuvat seuraavista osioista: monipuolinen jumppa, ukemi eli kaatumisharjoittelu, erilaiset hippaleikit ja leikkimieliset ”sumo” painiottelut. Nappulajudon vauhdikkaat ja urheilulliset leikit ovat hauskoja. Harjoituksia on yleensä seuraamassa paljon äitejä ja isiä.

Uusien ja jatkavien ryhmä

Nappulajudoryhmiä on kaksi: uusien ja jatkavien ryhmä. Kumpaankin nappulajudoryhmään mahtuu 25 innokasta lasta. Harjoitukset pidetään kerran viikossa perjantaina. Kun ikää karttuu voi nappulajudosta siirtyä joustavasti junioreiden peruskurssille. Nappulajudossa ei suoriteta vöitä eikä harjoittelu ole kurssimuotoista.

Mukaan ryhmään

Nappulajudoryhmät aloittavat toiminnan kaksi kertaa vuodessa (elokuussa ja tammikuussa). Mukaan pääset ilmoittautumalla  tai tulemalla ensimmäisiin harjoituksiin seuran salille Paukkulan halliin, Kiekkoritarintie 7, Poltinaholle. Ota ensimmäisiin harjoituksiin mukaan kevyt ja mukava liikunta-asu, esimerkiksi verkkarit ja t-paita. Lisäksi tarvitaan pyyhe ja sandaalit. Muista pesaista jalat pukuhuoneessa ennen tatamille tuloa.

Maksut

Pari ensimmäistä harjoituskertaa ovat maksuttomia. Nappulajudossa voit käydä kokeilemassa ja maksaa kausimaksun päätöksen tehtyäsi. Kausimaksuun kuuluu vakuutus harjoitteluvammojen varalta.
Nappulajudon kausimaksu on 130€

Judopuvun eli judogin hankkiminen tulee myös ajankohtaiseksi muutaman viikon harjoittelun jälkeen. Sen voi hankkia itse tai tilata seuran tarvikevälityksen kautta. Nappulajudoikäiselle tarkoitetun judopuvun hinta on koosta riippuen noin 30- 34 euroa.

Muita maksuja ei nappulajudossa tule.