Kuntojudo

Kunto kohenee ja mieli virkistyy

Kuntojudo on judoharjoittelua, joka kehittää harjoittelijan ruumiillista, henkistä ja sosiaalista kuntoa. Se on suunniteltu erityisesti aikuisille ja varttuneemmille. Harjoittelu kuntojudossa ei ole kurssimuotoista.

Koska judo on alun perin kaksintaistelu, tehdään useimmat harjoitteet parin kanssa.

Kuntojudon tarkoituksena on antaa jokaiselle judokalle mahdollisuus vyöarvosta, painosta, pituudesta ja kunnosta riippumatta harjoitella parin kanssa matolla judotekniikoita, sekä kohottaa yksilöllistä fyysistä kuntoaan. Treeneissä on paljon jumppaa ja venyttelyä, mutta myös ukemia eli kaatumisharjoittelua ja judotekniikoita.

Rasitus oman kunnon mukaan

Kuntojudossa jokainen säätelee vauhtinsa itse. Kuntojudon rasittavuuden periaatteena on rasituksen nousujohteisuus: rasittavimmat liikkeet tehdään vasta harjoituksen loppupuolella. Treeni vastaa rasittavuudeltaan kunnon hölkkää tai reilua aerobic -tuntia. Harjoituksen jälkeen tuntee jotain tehneensä.

Ei vyöarvoja tai vyökokeita

Kuntojudossa ei ole vyöarvoja, eikä vyökokeita. Kuntojudoon tullaan hankkimaan tai ylläpitämään kuntoa sekä harjoittelemaan myös itsepuolustusta.

Kuntojudo kehittää kaikkia lihaksia tasapuolisesti. Peruskuntoa ei tarvita harrastusta aloitettaessa. Jokainen harjoittelee oman kestävyytensä mukaisesti. Judoa voi harrastaa ympäri vuoden.

Kuntojudo Hämeenlinnassa

Kuntojudo alkaa tammikuussa ja elokuussa.

Kuntojudo on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat kohottaa tai pitää yllä kuntoaan ilman vyöarvo- tai kilpailutavoitteita. Harjoittelun tahti on rauhallinen.

Kuntojudo on hyvä tapa tutustua judoon. Kuntojudosta voi halutessaan siirtyä alkaville judon peruskursseille.

Mukaan ryhmään

Kuntojudon ryhmät aloittavat toiminnan kaksi kertaa vuodessa (elokuussa ja tammikuussa). Mukaan pääset ilmoittautumalla  tai tulemalla ensimmäisiin harjoituksiin seuran salille Paukkulan halliin, Kiekkoritarintie 7, Poltinaholle. Ota ensimmäisiin harjoituksiin mukaan kevyt ja mukava liikunta-asu, esimerkiksi verkkarit ja t-paita. Lisäksi tarvitaan pyyhe ja sandaalit. Muista pesaista jalat pukuhuoneessa ennen tatamille tuloa.

Maksut

Voit käydä parissa harjoituksessa kokeilemassa ja maksaa kuntojudomaksun vasta tehtyäsi päätöksen. Kuntojudon maksuun ei sisälly vakuutusta.
Kuntojudon kausimaksu on 135€

Judopuku

Judogin eli judopuvun hankkiminen tulee ajankohtaiseksi pari viikkoa kurssin alkamisen jälkeen. Sen voit hankkia itse tai tilata yhdessä muiden kurssilaisten kanssa seuran tarvikevälityksestä. Judogi maksaa koosta riippuen noin 35-50 euroa.