Peruskurssi

Peruskurssi – Judoharrastuksen ensimmäinen askel

Peruskurssin tarkoituksena on luoda tukeva pohja myöhemmillä kursseilla jatkuvalle judoharrastukselle. Tavoitteena on myös fyysisen kunnon ja henkisen vireyden kohottaminen.

Peruskurssin ensimmäisillä tunneilla keskitytään judoon liittyvien käytöstapojen ja ukemin eli kaatumisen harjoitteluun. Myöhemmässä vaiheessa harjoitteluun tulee mukaan heitto- ja hallintatekniikoiden opiskelua. Kurssin ohjelmaan kuuluu myös tietoa lajin historiasta, periaatteista ja harjoitusmenetelmistä. Hyvän kokonaiskuvan saaminen judosta on tärkeää.

Peruskurssiharjoitukset ovat aina ohjattuja. Harjoittelu on kurinalaista, ja japanilaisten perinteiden mukaisesti kohteliaisuus ja hyvä henkilökohtainen hygienia kuuluvat lajin kuvaan.

Peruskurssilla asiat käsitellään rauhallisesti ja perusteellisesti. Yhtenä tärkeänä päämääränä peruskurssilla on hyvän judohengen luominen ryhmän jäsenten välille.

Neljästä viiteen kuukautta kestävän peruskurssin päätteeksi järjestetään vyökoe, jossa kokelaat näyttävät oppimansa tekniikat. Tekniikoiden lisäksi kokeessa kysytään myös joitakin perustietoja judosta sekä lajiin liittyvää sanastoa. Vyökokeessa kurssilaiset suorittavat keltaisen vyön.

Judon peruskurssit Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Judoseura järjestää judon peruskurssit junioreille ja aikuisille kaksi kertaa vuodessa. Kurssit alkavat tammi- ja elokuussa. Kurssien päätteeksi järjestetään keltaisen vyön koe.

Junioreiden peruskurssi on tarkoitettu noin 10-14 –vuotiaille tytöille ja pojille, huomioiden nuoren paino-, koko-, ja kehitystaso.

Aikuisten peruskursseille otetaan yli 15 -vuotiaita naisia ja miehiä. Kurssien ikärajat ovat liukuvia.

Harjoitukset molemmilla ryhmillä pidetään kahdesti viikossa. Kurssien vetäjinä toimivat kokeneet ja koulutetut judokat.

Mukaan ryhmään

Mukaan pääset ilmoittautumalla tai tulemalla ensimmäisiin harjoituksiin seuran salille Paukkulan halliin, Kiekkoritarintie 7, Poltinaholle. Ota ensimmäisiin harjoituksiin mukaan kevyt ja mukava liikunta-asu, esimerkiksi verkkarit ja t-paita. Lisäksi tarvitaan pyyhe ja sandaalit. Muista pesaista jalat pukuhuoneessa ennen tatamille tuloa.

Maksut

Voit käydä muutamassa harjoituksessa kokeilemassa ja maksaa kurssimaksun vasta tehtyäsi päätöksen. Kurssimaksuun sisältyy vakuutus.

Judopuku

Judogin eli judopuvun hankkiminen tulee ajankohtaiseksi pari viikkoa kurssin alkamisen jälkeen. Sen voit hankkia itse tai tilata yhdessä muiden kurssilaisten kanssa seuran tarvikevälityksestä. Peruskurssille riittävä judogi maksaa koosta riippuen noin 35-50 euroa.

Tiedustelut

Olli Paasimaa
olli.paasimaa@judoseura.fi
Puh. 044 549 4507