Turpalille SM-kultaa ja Villelle SM-hopeaa!

Turpal Djoukaev voitti aikuisten suomenmestaruuden, Ideaparkin Bläk Boks areenalla lauantaina 4.3. 

Turpalin sarja M-73kg käytiin tuplapoolina, ja otteluita kertyi yhteensä viisi. Tyylikkäillä ippon voitoilla Turpal eteni semifinaaliin Kajaanin Sami Röntyä vastaan. Semifinaalissa Turpal pääsi heittämään vastustajan kyljelleen, josta sai wasa-arin ja onnistui pitämään sidonnan suoraan heitosta, joka toi lopulta ippon voiton. Finaalissa vastassa oli tuttuakin tutumpi Bodonoksen Valtteri Olin, jonka kanssa Turpal harjoittelee päivittäin Helsingissä. Vuosi takaperin tiukka finaali kääntyi Valtterin voittoon. Tänä vuonnakin ottelu venyi pitkäksi ja tasaiseksi. Yli 8minuutin ottelun jälkeen, vastustaja päätyi tekemään huonoja yrityksiä väsyneenä, joista sai sitten lopulta kolmannenkin varoituksen. Ja näin Turpal julistettiin suomenmestariksi!

”Olen todella iloinen, että viimein tuli SM-kultaa aikuisista, jota olen jo kauan tavoitellut. Kisat meni erittäin hyvin, sain toteutettua paljon eri tekniikoita päivän aikana. Kaikista tiukin ottelu oli tietenkin finaali Olinia vastaan, jonka kanssa tunnemme toistemme tekniikat ja harjoittelemme päivittäin yhdessä.”-Turpal

Sunnuntaina 5.3. käytiin vuorostaan judon nuorten SM-kilpailut. Ville Kivelä otteli itsensä hopeamitalille sarjassa M21-73kg. Sarja käytiin myös tuplapoolina. Ville voitti neljä otteluaan upeasti ipponeilla, ja oli tyytyväinen kisafiilikseensä koko päivän. Finaalissa vastassa oli tuttu kaveri, jonka kanssa on otettu kovia otteluita ennenkin. Tälläkertaa voitto meni Hontai judon Lenni Urolle ja Kivelä sai hopeisen SM-mitalin kaulaansa. ”Toki voi muuten olla tyytyväinen omaan tekemiseen tänään, mutta harmittaa finaaliottelu, se olisi voinut olla ihan voitettavissa. Ensivuonna sitten uudestaan!”-Ville

Hämeenlinnan Judoseuran kunniapuheenjohtaja Jouko Rita sai jakaa mitalit Turpalin ja Villen sarjoille. Ja tuttu kannustus kuului otteluiden aikana kotikatsomoonkin😊