Djoukaeville pronssia European Openistaūü•Č

Puolan Varsovassa jäsjestettiin Euroopan avoimet 25.-26.2. Hämeenlinnan judoseuran Turpal Djoukaev otteli hienosti pronssille miesten -73kg sarjassa.

Djoukaev oli p√§√§tt√§nyt keskitt√§√§ kaiken fokuksen ensimm√§iseen matsiinsa moldovalaista Andrian Veste√§ vastaan. Djoukaev p√§√§si parin minutin ottelemisen j√§lkeen yll√§tt√§m√§√§n kaverin ko-uchi-makikomi heitolla ja voitti n√§in ipponilla. Toisessa ottelussaan vastassa oli kokenut ukrainalainen Artem Khomula, jonka kanssa ottelu venyi tasaisena jatkoajalle saakka. Ukrainalainen sai ‚ÄĚsukeltamisesta‚ÄĚ hansokumaken ja Turpal n√§in voitti ottelun. Kolmannessa ottelussa oman poolinsa finaalissa vastaan asettui romanialainen Alexandru Raicu, jonka kanssa my√∂s venyi jatkoajalle saakka. Jatkojalla Turpal sai h√§m√§tty√§ vastustajaa ensin yritt√§m√§ll√§ o-uchi-gari jalkaheittoa, josta k√§√§ntyikin ja heitti niskalenkill√§ kaverin l√§hes sel√§lleen, joka toi wasa-arin ja n√§in voiton ottelusta. Semifinaalissa vastassa oli marokkolainen Hassan Doukkali. Turpal oli ennakkoon opetellut, kuinka blokata vastustajan vahvaa uchi-mata heittoa, kuitenkin ottelussa pienen h√§t√§ilyn johdosta vastustaja p√§√§si heitt√§m√§√§n Djoukaevin sel√§lleen. N√§in tie Djoukaevilla jatkui pronssimatsiin, ja Hassan Doukkali voitti viel√§ finaalinkin.

Pronssiottelu oli itävaltalaista vastaan, jossa taas opeteltu kombinaatio toimi, ensin ko-soto-gari jalkaheitto ja siitä jatko uchi-mataan, josta sai wasa-arin. Turpal sai puolustettua johtoasemansa ottelun loppuun saakka ja hänet julistettiin voittajaksi. Pronssimitali kaulassa pitkän päivän päätteeksi tuntui erittäin hyvältä!