Ville Kivelä pronssille Matsumae Cupissa


Matsumae Cup 2023 (Tanska, Vejle)

Hämeenlinnan Judoseuran Ville Kivelä otteli pronssille Tanskassa kovatasoisessa Matsumae Cupissa. Kivelän ensimmäiset kilpailut A-juniori ikäisenä sujui mallikkaasti M21-73kg sarjassa, jossa ottelijoita oli 41. Kivelä eteni kaaviossaan semifinaaliin neljällä upealla ipponin arvoisella heitolla. Kovimman vastuksen antoi neljännessä ottelussa brittiläinen Eryk Neumann, jonka kanssa ottelu venyi tasaisena 5minuuttia jatkoajalle, kunnes Kivelä sai heitettyä ipponin lempi heitollaan uchi-matalla.

Semifinaalissa vastassa oli sarjan lopullinen voittaja britannialainen Rory Tyrell, joka voitti ottelun tai-otoshi käsiheitolla. Ville pääsi pronssiottelussa ottelemaan tuttua suomalaista vastustajaa Hontain judon Lenni Uroa vastaan. Pronssiottelussa Kivelä sai harai-goshilla ensin wasa-arin ja vielä ko-uchi-makikomi jalkaheitolla ipponin. 

”Hyvä päivä kaiken kaikkiaan! Heti aamusta lähtien oli hyvä rento fiilis. Otteluissa pääsin hyvin hallitsemaan otteissa, estämään vastustajien yritykset ja onnistuin voittamaan ipponeilla, mikä tietenkin aina tuntuu paremmalta. Kisan jälkeen jäädään tänne Tanskan Vejleen vielä kahden päivän leirille, niin pääsee vielä ottamaan randoria monen ulkomaalaisen kanssa.” -Ville