Turpal Djoukaev pronssille Eurooppacupissa

Slovenian Celjessä järjestettiin 1.10. aikuisten Eurooppacup, jossa Hämeenlinnan Judoseuraa edustava Djoukaev ylsi hienosti pronssille. Tämä mitali myös toi paikan tuleviin alle 23vuotiaiden EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Sarajevossa lokakuun lopussa.
Djoukaevin matka ottelukaaviossa alkoi huilikierroksella. Toiseen otteluun tuli vastaan unkarilainen Daniel Detari, jonka Djoukaev voitti kahdella wasa-arin arvoisella heitolla. Kolmanteen otteluun vastustajaksi tuli brittiläinen Josef Lynch ja ottelua kun oli mennyt vain 30sekuntia niin Djoukaev sai kaverin nostettua ilmaan ja heittämään kaverin selälleen uhrautumisheitolla. Poolin finaalissa vastassa oli ukrainalainen, joka ottelun puolen välin jälkeen pääsi yllättämään ja sai heitettyä Turpalin selälleen. Näin Djoukaevin matka jatkui keräilyissä kohti pronssimatsia. Keräilyiden ensimmäisessä ottelussa vastassa oli sveitsiläinen Sid Stoya ja ottelu eteni tasaisesti molempien yrittäessä, ja molemmille oli annettu kaksi varoitusta jo alle. Djoukaev onnistui lopussa jalkaheitolla saamaan wasa-arin ja puolusteli johtotilannetta ottelun loppuun asti. Seuraavana vastaan tuli ukrainalainen Anton Shuhalieiev, jonka kanssa mentiin jatkoajalle saakka. 30sekuntia jatkoaikaa oli mennyt kun Djoukaev osui hyvästä paikasta heittämään polvi seoi-nagella kaverista wasa-arin. Pronssiottelussa vastustajaksi tuli semifinaalissa hävinnyt unkarilainen Aron Szabo. Puolessa välissä ottelua Djoukaev pääsi tekemään vastaheiton kaverin yritykseen, taas uhrautumisheitto taaksepäin toimi ja siitä wasa-ari. Djoukaev pääsi vielä mattotilanteeseen ja onnistui kuristamaan/pitämään kaveria sidonnassa 15sekuntia joka riitti toiseen wasa-ariin eli ippon voittoon. Pronssinen kaulaan ja paikka U23 EM kilpailuihin avautui.