Villen EYOF kisamatka

EYOF 2022

Minut valittiin heinäkuun alussa edustamaan Suomea judossa Eurooppalaisten Nuorten Olympia Festivaaleilla, jotka pidettiin 25.-30.7. Banska Bystrikassa Slovakiassa. Yhteensä urheilujoita oli vajaa 4000 ja 50 eri maasta.

Ennen reissua saatiin Olympiakomitelta edustusvaatteet, joita pidettiin koko reissun ajan. Oli monta sivua ohjeita mitä saa ja mitä ei saa tehdä reissussa.

Lauantaina oli lähtöpäivä. Lennettiin Wieniin ja sieltä oli noin 3 tunnin bussi matka vielä Banska Bystrikaan, missä Olympiakylä sijaitsi. Päästiin huoneisiin vasta 1 aikaan yöllä joten kaikki oli väsyneitä ja nukkumaan mentiin nopeasti.

Sunnuntaina meillä oli EYOF:n avajaiset. Jokainen maa kokoontui isolle kentälle, mistä alkoi kulkue keskustan läpi kohti avajais paikkaa. Koko matkan ajan kulkueen vieressä oli ihmisiä hurraamassa ja taputtamassa ja onnittelemassa meitä kaikkia. Kulkue kesti noin tunnin minkä päätteeksi mentiin lavalle jokainen maa kerrallaan ja, kun tuli Suomen joukkueen vuoro mennä lavalle, niin silloin tuli ylpeä olo, että saan edustaa Suomea ja Hämeenlinnaa. Perinteisesti olympiatuli sytytettiin avajaisissa.

Maanantaina oli jo Danielin vuoro otella, eli mentiin aamulla hyvissä ajoin ennen matseja paikalle. Halli oli aivan täynnä, kun matsit alkoivat. Meillä oli vielä iltapäivällä viimeinen treeni ja puntari ja päivä oli siinä.

Tiistaina oli oma päivä matsata. Aamulla herättiin aikasin, että kroppa ehtii herätä ja aamupala sulaa. Lämmittely aloitettiin noin tunti ennen ekaa matsia. Lämmittelyn jälkeen vähäksi aikaa lämpöistä päälle ja ei tarvinnut pitkään odottaan, että piti mennä jo pukutarkistukseen ja odottamaan omaa matsia. Vastassa oli tšekkiläinen joka otteli minua paremmin. Vastustaja hävisi seuraavan ottelun, joten kisani päättyi ekaan matsiin, oikein hävetti oma suoritus. Samana päivänä otteli Jesper. Loppu viikolla oli tyttöjen matsit.

Viikon aikana kävin katsomassa muista lajeista yleisurheilua, telinevoimistelua ja uintia. Vietimme vapaa-ajalla aikaa koko Suomen joukkueen kanssa yhdessä, treeneissä tai vain leväten.

Lauantaina oli vielä EYOF:n päättäjäiset, jokaisesta maasta pääsi vain 10 osallistumaan. Päättäjäiset olivat hyvin pienet ja lyhyet, mutta hieno se oli kokea.

Sunnuntaina oli yöllä lähtö Suomeen ja tuli nukuttua bussi ja lentomatkat.

Fiilis EYOF:sta on tosi hyvä. Oli niin upea tapahtuma ja Suomesta oli hyvä porukka mukana ja hyvät ilmat niin se teki vielä paremman reissusta.