Djoukaev SM-hopeaa

Lempäälän Ideaparkin BläkBoks areenalla käytiin 8.5. suomenmestaruus kilpailut.

Hämeenlinnan Judoseurasta oli kaksi edustajaa, Samuli Koskinen sekä Turpal Djoukaev. Molempien sarjat olivat täynnä suomen kovimpia judokoita. M-81kg sarjassa Samuli pääsi ottelemaan neljä ottelua mutta vastustajat olivat tälläkertaa vahvempia. Yhdessä ottelussa Santeri Hakkaraista vastaan heti 10sekuntin jälkeen Koskinen onnistui tekmään hienon wasa-arin polvi ippon-seoinagella. 

Djoukaev otteli M-73kg sarjassa ja eteni oman poolinsa voittoon nopeilla ippon suorituksilla. Ensimmäisessä ottelussa ippon tuli kouchi-gari jalkatekniikalla. Toinen ottelu Sami Röntyä vastaan päättyi jalkaheiton jälkeiseen tilanteeseen, jossa Turpal onnistui kuristamaan ja sai kaverin luovuttamaan. Kolmannessa ottelussa kesti vain 8sekuntia kun Djoukaev yllätti ippon-seoinagella ja kaveri selälleen. Semifinaalissa vastassa kokenut Heikki Niva laittoi pari minuuttia kampoihin, mutta sitten Turpal onnistui horjuttamaan lonkkaheiton yrityksellä kaveria ja lopulta pyyhkäisemään ouchi-garilla kaverin selälleen. Finaalissa olikin tuttu vastustaja Valtteri Olin. Djoukaev oli aktiivisempi ottelun alun, mutta Olin pääsi heittämään ja pitkän videotarkastelun jälkeen Olinille wasa-ari. Tämä riitti finaalin voittoon kun otteluaika päättyi. SM-hopeaa siis Djoukaeville.