Hämeenlinna 53v Shiai

Hämeenlinna shiai 53v

Hämeenlinna 53v Shiai järjestettiin 23.4.2022 Loimua Areenalla. Pienestä osallistujamäärästä huolimatta kisat onnistuivat hyvin, tästä iso kiitos Hämeenlinnan Judoseuran talkooväelle, tuomareille ja toimitsijoille!

Päivä starttasi U11 junioreiden sarjoilla. Hämeenlinnan Judoseurasta Aaron Honko (p11-27kg) voitti molemmat ottelunsa hienoilla ippon voitoilla! Julius Blad (p11-42,1kg) pääsi myös ottelemaan kaksi ottelua, joissa sai hyviä yrityksiä ja jopa wasa-arin arvoisen suorituksen, kuitenkin vastustaja Saara Mustelin (Nokian Judo) voitti molemmat ottelut ja näin Juliukselle hopeamitali kaulaan. Kisoissa jaettiin jokaisen ikäluokan parhaalle ja nopeimman ipponin tekijälle pokaali. U11 sarjan paras oli Severi Sarkalahti (Nokian Judo). Nopeimman ipponin 4sekunnissa teki Linus Luoto (Tampereen Judo).

U13 ikäluokassa p13-38kg sarjassa oli kaksi Hämeenlinnan Judoseuran judokaa. Pietilän Miro ylsi pronssille yhdellä ipponin arvoisella otteluvoitolla joka oli myös ikäluokan nopein ippon 6sekuntia, tästä Miro sai nopeimman ipponin palkinnon. Myös Urho Selinummi voitti yhden ottelun ipponilla ja sijoittui lopulta neljänneksi. P13-42kilon sarjassa taisteli hopealle Viljami Saarteenkorpi voittaen hienosti kaksi ottelua, toisen ipponin arvoisesti ja toisen wasa-arilla. Mikael Kekäläinen otteli kaksi ottelua p13-46kg sarjassa, joista tälläkertaa käteen jäi kokemusta. Ikäluokan paras oli Abdurahman Archakov (Targim).

U15 ikäluokassa otteli Hämeenlinnan Judoseurasta Elmeri Ollinkangas p15-66kg voittaen molemmat ottelunsa ipponin arvoisesti ja voitti ensimmäisistä kisoistaan kultamitalin! Lassi Leino sai kokemusta kahdessa matsissa p15-42kg sarjassa. Ikäluokan nopeimman ipponin teki Eero Haikola (Voimailuseura Bodonos) 6sekuntissa. Ikäluokan paras oli Muhammad Balayev p15-42kg (Magas).

U18 ikäluokassa otteli 5 kilpailijaa Hämeenlinnan Judoseurasta. P18-60kg sarjassa Jussi Kauppila ja Jere Pietilä ottelivat molemmat kolme ottelua, keskinäisen kamppailun voitti Jere Pietilä, joka ylsi siten sarjan pronssimitalille. P18-73kg sarjassa ylivoimainen voittaja oli Hämeenlinnan Judoseuran Ville Kivelä voittaen ipponilla kaikki viisi otteluaan. Kivelältä nähtiin hienoja heittoja sekä käsilukkoja. Samassa sarjassa ottelivat myös Anton Dmitriev voittaen hienolla ipponilla yhden ottelun. Myös Mustosen Miika voitti upealla heitollaan seurakaverin ipponin arvoisesti. Nopeimman ipponin teki 5sekunnissa Justus Ojanne (Tampereen Judo). Kivelän Ville sai u18 ikäluokan paras -palkinnon.

Miesten sarja ja veteraanien sarjat käytiin päivän viimeisenä. M-73kg sarjankin voitti hienosti Kivelän Ville neljällä voitolla. Veikko Noel otteli samassa sarjassa antaen kovan vastuksen muille, mutta tälläkertaa voitot jäivät saamatta. Veteraanien sekä miesten avoimessa sarjassa voiton vei Iiro Salminen (Chikarasta) ja voitti näin miesten, sekä senioreiden paras judoka -palkinnon. Nopeimman ipponin teki kisojen vanhin osallistuja Jani Virtanen 14sekunnissa.

Kisojen paras judoka, Jouko Rita palkinnon sai ansaitusti Ville Kivelä!

Täältä löytyy kaikkien sarjojen tulokset: https://judokisa.fi/continfo/results/942/

Lisää kuvia tulossa myöhemmin.