Urheilun oikeusturvalautakunta määräsi Judoliiton hallituksen syyskuisen päätöksen kumotuksi Hämeenlinnan Judoseuran sekä Olli Paasimaan osalta.

Urheilun oikeusturvalautakunta puhdisti Hämeenlinnan Judoseuran ja Olli Paasimaan maineen

Syyskuussa syntyi julkisuudessakin esiin nostettu tilanne, jossa Suomen Judoliiton hallitus päätti saamansa syytöskirjelmän perusteella moittia Olavi Paasimaata ja Hämeenlinnan Judoseuraa sekä muuttaa Paasimaan 6. danin mustan vyön arvon 5. danin mustan vyön arvoksi. 

Hämeenlinnan Judoseura tiedotti välittömästi, että Judoliiton hallitus on tehnyt päätöksensä pelkästään väitteiden perusteella ja niihin uskoen, eikä ole lainkaan ottanut huomioon Hämeenlinnan Judoseuran ja Paasimaan vastineita, joissa esitetyt väitteet kumotaan tyhjentävästi.

Urheilun oikeusturvalautakunta määräsi 23.12.2021 Suomen Judoliiton hallituksen syyskuisen päätöksen kumotuksi kaikilta osin sekä Hämeenlinnan Judoseuran että Olli Paasimaan osalta. Suomen Judoliitto määrättiin lisäksi korvaamaan 4 348 euroa oikeudenkäyntikuluja Hämeenlinnan Judoseuralle ja Olli Paasimaalle. 

Suomen Judoliiton hallituksen syyskuinen päätös oli sääntöjen vastainen, se oli tehty yksipuolisesti asianosaisia kuullen ja perustui valheellisiin, jo vuosia sitten kumottuihin väitteisiin. Urheilun oikeusturvalautakunnan päätös on lopullinen eikä siitä voi valittaa.

Hämeenlinnan Judoseura ja Olli Paasimaa ovat tyytyväisiä Urheilun oikeusturvalautakunnan toimintaan. 

Hämeenlinnan Judoseura jatkaa laadukasta judo- ja seuratyötä hämeenlinnalaisten judoharrastajien eteen. Pandemian salliessa seuran kevätkausi starttaa 17.1.2022 alkavalla viikolla. Lisätietoa kevään kursseista ja kauden alkua edeltävästä judonäytöksestä tulee seuran sivuille www.judoseura.fi ennen kauden alkua.

Esa Löytynoja, puheenjohtaja

Hämeenlinnan Judoseura ry