Turpal Djoukaev pronssille European Judo Openissa!

Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev pronssille European Judo Openissa. 

Kisat käytiin Malagassa lauantaina 23.10. Turpal otteli miesten -73kg sarjassa hienosti pronssille. Djoukaev on itse vielä viimeistä vuotta A-juniori, joten hieno suoritus aikuisten Euroopan avoimista.

Djoukaev eteni omassa poolissaan kolmella ipponvoitolla neljännesfinaaliin. Ottelu oli tiukka ja kummatkin keräsivät pari varoitusta. Djoukaev kuitenkin niukasti hävisi jatkoajalla koko sarjan voittajalle, ranskalaiselle Luca Otmanelle, joka pääsi yllättämään ja heittämään sumigaeshilla ipponin.

Djoukaevin matka jatkui keräilyihin. Ensimmäisessa keräilyottelussa vastassa oli espanjalainen Daniel Segado Fernandez. Ottelu ei ehtinyt edes puoleen väliin kun Turpal nappasi taas ipponvoiton ja eteni pronssiotteluun. Pronssiottelussa vastassa oli israelilainen Sagiv Sahar. Ottelun loppusekunneilla Djoukaev käänsi vastustajan heittoyrityksen omaksi heitokseen ja sai wasa-arin, ja se riitti ottelun voittoon.

”Koko päivän oli rento olo ja avoin mieli, sain hyvillä suorituksilla voittoja. Olen todella tyytyväinen tähän päivään.” -Turpal Djoukaev

tässä vielä linkki Judoliiton juttuun: Turpal Djoukaeville pronssia Malagan European Openista – Suomen Judoliitto ry