Seuran salitilanne nousi taas esiin 2000-luvun alussa, kun tuli tieto, että Verkatehdas otetaan kokonaan kulttuurin käyttöön ja urheiluseurat joutuvat poistumaan sieltä. Tässä vaiheessa seuralle tarjoutui mahdollisuus saada uudet tilat suunnitelmien alla olevasta salibandy-hallista Paukkulasta, jäähallien vierestä. Kun seuralaiset, etupäässä sensei Paasimaa pääsi vielä vaikuttamaan salin piirustuksiin, otettiin tarjous vastaan. Ihan sellaista ei uudesta salista tullut, mitä oli kaavailtu, mutta uudet ja valoisat tilat saatiin, samoin kuin modernit peseytymis- ja pukuhuonetilat.

Verkatehtaalta muutettiin 35- vuotisjuhlavuonna kesällä 2004 - osa porukasta oli haikealla mielellä: vaikka Verkatehtaan dojossa oli omat puutteensa, kuten pylväitä keskellä tatamia ja huonohkot peseytymistilat, sijaitsi se keskeisellä paikalla ja salin tunnelma ja ilmapiiri vaihteli vuodenaikojen mukaan kahteen suuntaan olevien ikkunoiden ansiosta, puhumattakaan siitä, että niistä näkyi ulos. Uuden salin avajaisiin kutsuttiin vanhoja seuralaisia aivan alkuajoista lähtien, ja yllättävän moni vastasi kutsuun. Ensimmäisissä harjoituksissa oli tatamilla 42 judokaa alkaen aina ensimmäisen Hämeenlinnassa järjestetyn kurssin vetäjästä, muutamasta perustajajäsenestä ja seuran viidestä aiemmasta plus toimivasta puheenjohtajasta.

Harjoitustahti uudellakin salilla on niin kova, että lisää ryhmiä ja vuoroja ei pystytä enää tarjoamaan, sillä sali on käytännössä koko ajan käytössä: kaikki illat ja viikonloput. Kysynnästä huolimatta on joidenkin osa-alueiden harjoittelua jouduttu supistamaan tila- ja aikapulan takia.

Seuratoiminnassa jäsenistölle on ollut tarjolla entisten vuosien tapaan kevät- ja syyskauden päättäjäiset: junnutilaisuudet vetävät edelleen väkeä, pikkujouluihin tulee vuosi vuoden jälkeen pari sataa osanottajaa. Lisäksi on ollut talvipäivätapahtuma ja syksyisin yhteismatkoja kylpylään. Yhdessä on käyty myös Finnish Judo Open -kisoissa Tikkurilassa, Euroopan mestaruuskisoissa Tampereella ja isolla porukalla SM- ja PM-kisoissa. Ja lähes joka viikonloppu reissaa parikymmentä seuralaista vanhempineen eri puolilla maata oleviin kansallisiin judokisoihin. Joka kevät on järjestetty myös oma kansallinen Hämeenlinna Shiai, ja vuosina 2001 ja 2004 isännöimme SM-kisoja, joista tuloksena oli paitsi kiitosta myös vuoden 2004 kisoista kultaa, pronssia ja kunniaa. Oheisissa taulukoissa näkyy yksityiskohtaisemmin seuran kehitys ja menestys. Artikkeli on alunperin Ari- Pekka Sarjannon tekemä Judoseuran 30-vuotishistoriikki, joka on täydennetty.