Seuran sisäiset Juniori-cup kierrokset opastivat uutta sukupolvea kilpajudon maailmaan. Kun kansallisiin kilpailuihin lähteneet juniorit palasivat kotiin kassinpohjat mitaleita kilisten, ei tarvittu kovin kummallista ennustajaa povaamaan tulevia menestyksiä. Menestykselle välttämätön tausta ja esihistoria oli hämeenlinnalaisille vuosien saatossa kirjoitettu ja uusi sukupolvi oli sadonkorjuuseen valmis. Vuonna 1993 Olli Paasimaa jätti puheenjohtajan tehtävät, mutta jatkoi edelleen valmennuspäällikönä. Antti Simola jatkoi yhdessä tehtyjen suunnitelmien toteuttamista ja isännöi seuran 25-vuotisjuhlintaa.Juha Ryyppö otti puheenjohtajan tehtävän toistamiseen vastaan vuonna 1995. Vuodesta 1997 Hämeenlinnan Judoseuran toimintaa johti Jari Paulman, jonka puheenjohtaja- aikana järjestettiin mm. toinen Judon Päivä -tapahtuma. Paulmanin harteilla olivat myös 30-vuotisjuhlavuoden moninaiset tapahtumat aina Vanajanlinnan 30-vuotisjuhlia, Hämeenlinna- Shiai -juhlakisoja ja syksyn nuorten SM-kisoja myöten. 1990-luvun alkuvuosina salia laajennettiin ja lattioille asennettiin jousto-tatami. Aikido-jaosto järjestäytyi omaksi seurakseen ja muutti Verkatehtaalta, joten lisääntynyt harjoitusaika mahdollisti uusien ryhmien perustamisen. Kilpailijat-harjoitusryhmä perustettiin ja yksilöllinen, ohjelmoitu valmennus pääsi toden teolla alkamaan. Hämeenlinnan Judoseura valittiin Vuoden Judoseuraksi vuonna 1995. Julkisia tunnustuksia hämeenlinnalaiset saivat juhlia erityisesti vuonna 1998, kun lehdistö valitsi Maarit Kallion vuoden judokaksi ja Judoliitto vuoden naisjudokaksi. Judoliitto palkitsi niinikään Jaakko Keski- Nisulan ikäluokkansa parhaana juniorina ja myönsi valmennuspäällikkö Olli Paasimaalle vuoden valmentajan tittelin. Judoseura nousi kovalla työllä lajinsa valioiden joukkoon. Se sai valtakunnallista tunnustusta ja kotikaupungissaan sitä arvostetaan seurana, jonka urheilulliset ja kasvatukselliset arvot otetaan vakavasti. Hämeenlinnassa Olli Paasimaan johdolla vaalittu kokonaisvaltainen judonäkemys on kilpailumenestyksen kautta osoittanut kestävyytensä ja uskottavuutensa. Hänen kehittämäänsä liikeidea-ajatus on otettu käyttöön valtakunnallisesti.