Nappulajudo

Nappulajudo on 7 - 9 -vuotiaille tytöille ja pojille suunniteltu judoharjoitus. Harjoitusohjelmassa sovelletaan judon periaatteita ja harjoitellaan judotekniikoissa tarvittavia motorisia liikeratoja. Nappulajudon harjoittelussa lähdetään lasten tarpeista, vaikkakin harjoittelu toteutetaan judolle ominaisen kurin alaisena. Lapset oppivat jo ensimmäisten harjoitusten aikana tekemään kuperkeikkoja, sekä muita koordinaatiokykyä parantavia liikkeitä. Myös judo on mukana heti alusta lähtien.
Lapset pääsevät tutustumaan judotekniikoihin turvallisesti maton pinnassa. Yksi nappulajudon tärkeitä tavoitteita on parantaa lasten sosiaalisia kykyjä ja juuri tämän takia suuri osa harjoitteista ja leikeistä tehdään parin kanssa tai ryhmässä. Sillä onko pari tyttö tai poika ei muksujudossa ole tärkeää, vaan se, että saadaan harjoitella.

Nappulajudo Hämeenlinnassa

Nappulajudo on 7-9 -vuotiaille tytöille ja pojille suunniteltu judoharjoitus. Harjoitusohjelmassa sovelletaan judon periaatteita ja harjoitellaan judotekniikoissa tarvittavia motorisia liikeratoja. Nappulajudoharjoitusten tekniikkaosuuksissa pääpaino on mattotekniikoissa (sidonnat) ja niiden soveltamisessa (käännöt ja mattorandori). Vanhempien nappulajudokoiden ryhmässä harjoitellaan myös heittotekniikoiden alkeita. Yleensä harjoitukset koostuvat seuraavista osioista: monipuolinen
jumppa, ukemi eli kaatumisharjoittelu, erilaiset hippaleikit ja leikkimieliset "sumo" painiottelut.
Nappulajudoharjoittelun yksi tärkeä osa on judosalin käytöstapojen (kumarrukset ym.) oppiminen. Lisäksi opetellaan judosanastoa, joka hyödyttää myöhempää judoharjoittelua.

Ryhmäkoko, kaksi ryhmää

Nappulaikäisiä judon harrastajia on Hämeenlinnan Judoseurassa noin 70 jotka jakaantuvat kahteen ryhmään. Harjoitukset pidetään kerran viikossa, perjantaisin.
Nappulajudon vauhdikkaat ja urheilulliset leikit ovat hauskoja. Harjoituksia on yleensä seuraamassa paljon äitejä ja isiä. Nappulajudossa opitaan keskittymään ja totutaan järjestelmälliseen harjoitteluun. Kun ikää karttuu voi nappulajudosta siirtyä joustavasti alkavalle junioriperuskurssille. Nappulajudossa ei suoriteta vöitä eikä harjoittelu ole kurssimuotoista.

Nappulajudoon ilmoittautuminen

Nappulajudoon voit ilmoittautua tulemalla ensimmäisiin harjoituksiin Hämeenlinnan Judoseuran salille
Salibandihallin yläkerrassa jäähallien läheisyydessä, Kiekkoritarintie 7, Hämeenlinna. Ota ensimmäisiin
harjoituksiin mukaan kevyt ja mukava liikunta-asu, esim. verkkarit ja t-paita. Lisäksi tarvitaan pyyhe ja sandaalit.

Tiedustelut nappulajudosta Kaija Paasimaalta kaija.paasimaa@judoseura.fi