Kuntojudo

Kunto kohenee ja mieli virkistyy.

Kuntojudo on judoharjoittelua, joka kehittää harjoittelijan ruumiillista, henkistä ja sosiaalista kuntoa. Se on suunniteltu erityisesti aikuisille ja varttuneemmille. Harjoittelu kuntojudossa ei ole kurssimuotoista.

Koska judo on alun perin kaksintaistelu, tehdään useimmat harjoitteet parin kanssa. Hämeenlinnan
Judoseurassa on omat ryhmänsä sekä naisille että miehille.

Kuntojudon tarkoituksena on antaa jokaiselle judokalle mahdollisuus vyöarvosta, painosta, pituudesta ja kunnosta riippumatta harjoitella parin kanssa matolla judotekniikoita, sekä kohottaa yksilöllistä fyysistä kuntoaan. Treeneissä on paljon jumppaa ja venyttelyä, mutta myös ukemia eli kaatumisharjoittelua ja judotekniikoita.

Harjoitusrasitus oman kunnon mukaan

Kuntojudossa jokainen säätelee itse itsensä. Kuntojudon rasittavuuden periaatteena on rasituksen nousujohteisuus. Niveliä, lihaksistoa ja verenkiertoelimistöä rasittavat liikkeet tehdään vasta harjoituksen loppupuolella. Kuntojudo vastaa rasittavuudeltaan kunnon hölkkää tai reilua aerobic
-tuntia. Harjoituksen jälkeen tuntee jotain tehneensä.

Ei vyöarvoja tai vyökokeita

Kuntojudossa ei ole erillisiä vyöarvoja, eikä siellä pidetä vyökokeita. Kuntojudoon tullaan hankkimaan tai ylläpitämään kuntoa sekä harjoittelemaan myös itsepuolustusta.

Kuntojudon harjoittelun voi aloittaa melkein minkä ikäisenä tahansa. Se on hyvä vaihtoehto klassisille
kuntoilumuodoille. Judoa voi harrastaa ympäri vuoden. Kuntojudo kehittää kaikkia lihaksia tasapuolisesti. Peruskuntoa ei tarvita harrastusta aloitettaessa. Jokainen harjoittelee kuntojudossa oman kestävyytensä mukaisesti.

Kuntojudo Hämeenlinnassa

Kuntojudo alkaa tammikuun ja syyskuun alussa. Kuntojudo on tarkoitettu miehille ja naisille..

Kuntojudo on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat kohottaa tai pitää yllä kuntoaan ilman vyöarvo- tai kilpailutavoitteita. Harjoittelun tahti on suhteellisen rauhallinen. Kynnys hyvän harrastuksen aloittamiseen on matala.

Pääpaino on kuntoilussa, judoa opitaan siinä sivussa. Kuntojudo on hyvä tapa tutustua judoon. Kuntojudosta voi halutessaan siirtyä alkaville judon peruskursseille.

Kuntojudoon ilmoittautuminen

Kuntojudoon voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen tai yksinkertaisesti tulemalla
ensimmäisiin harjoituksiin Hämeenlinnan Judoseuran salille Salibandihallin yläkerrassa, Jäähallien yhteydessä, Kiekkoritarintie 7, Hämeenlinna.

Ota ensimmäisiin harjoituksiin mukaan kevyt ja mukava liikunta-asu, esim. verkkarit ja t-paita. Lisäksi tarvitaan pyyhe ja sandaalit.

Maksut

Voit käydä muutamassa harjoituksessa kokeilemassa kaikessa rauhassa ja maksaa kuntojudomaksun vasta tehtyäsi päätöksen. Kurssimaksu

Judogin eli judopuvun hankkiminen tulee ajankohtaiseksi pari viikkoa kurssin alkamisen jälkeen. Sen voit hankkia itse tai tilata yhdessä muiden kurssilaisten kanssa seuran tarvikevälityksestä. Judogi maksaa koosta riippuen alkaen 30-45 euroa.

Tiedustelut Olli Paasimaalta olli.paasimaa@judoseura.fi