Aikuisten peruskurssi

Peruskurssin tarkoituksena on luoda tukeva pohja myöhemmin jatkokurssilla ja muissa harjoitusryhmissä jatkuvalle judoharrastukselle. Tavoitteena on myös fyysisen kunnon ja henkisen vireyden kohottaminen.

Peruskurssin ensimmäisillä tunneilla keskitytään judoon liittyvien käytöstapojen ja ukemin eli kaatumisen harjoitteluun. Myöhemmässä vaiheessa harjoittelu painottuu enemmän muutamien keskeisten heitto- ja hallintatekniikoiden opiskeluun. Kurssin ohjelmaan kuuluu myös tietoa lajin historiasta, periaatteista ja harjoitusmenetel mistä. Hyvän kokonaiskuvan saaminen judosta on tärkeää.

Peruskurssiharjoitukset ovat aina ohjattuja. Harjoittelu on kurinalaista, ja japanilaisten perinteiden mukaisesti kohteliaisuus ja hyvä henkilökohtainen hygienia kuuluvat lajin kuvaan. Peruskurssilla asiat käsitellään rauhallisesti ja perusteellisesti, joten voit tulla mukaan sellaisena kuin olet.

Yhtenä tärkeänä päämääränä peruskurssilla voidaan pitää hyvän judohengen luomista ryhmän jäsenten välille. Kaikki judokat eli judon harrastajat ovat alusta asti sinuja keskenään.

Neljästä viiteen kuukautta kestävän peruskurssin päätteeksi järjestetään vyökoe, jossa kokelaat näyttävät oppimansa tekniikat. Heiltä kysytään myös joitakin perustietoja judosta sekä lajiin liittyvää sanastoa. Vyökokeessa kurssilaiset suorittavat keltaisen vyön. Peruskurssit toteutetaan kestoltaan ja sisällöltään Suomen Judoliiton ohjeiden mukaisina. Hämeenlinnassa kurssien vetäjinä toimivat kokeneet ja koulutetut judokat.

Judon peruskurssit Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan Judoseura järjestää judon peruskurssit junioreille ja aikuisille kaksi kertaa vuodessa. Kurssit alkavat tammi- ja syyskuussa. Kurssien päätteeksi järjestetään keltaisen vyön koe touko- ja joulukuussa.

Aikuisten peruskursseille otetaan yli 15 -vuotiaita naisia ja miehiä, jotka haluavat edetä judossa vyöarvojen mukaan. Kurssien ikärajat ovat liukuvia.

Harjoitukset ryhmälle pidetään kahdesti viikossa.

Tiedustelut Olli Paasimaalta olli.paasimaa@judoseura.fi